Roadtrip dag 7 – Underbart i San Francisco

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja när jag ska berätta om vår dag i San Francisco, det finns så många saker att berätta, så många intryck att förklara, så många känslor att dela med sig av.

Vi körde i alla fall in till city efter vi hade checkat ut från Tamalpais Motell på jakt efter parkering. Vi hittade ett parkeringshus (4$ timmen) i närheten av Fishermans Wharf, vilket passade oss utmärkt efterssom vi hade tänkt besöka just detta ställe. På vägen ned så stannade vi av på IHOP och käkade frukost, jag käkade bara en bit Tiramisu efterssom jag hade tryckt i mig lite kall pizza på motellet.

Fishermans Wharf var skitfränt!
Det fanns liksom massvis med småaffärer, cafeér, resturanger och dyligt, det fanns ett t.o.m ett Hard Rock Café. Allt var väldigt vackert, många smådetaljer och träutsmyckningar. Allt detta med Golden Gate-bron och Alcatraz som bakgrund. Skickar med en bild så ni får se.

usa_kim_22.jpg

Efter vi hade flanerat runt ett tag så gick vi till piren där de klassiska kabelvagnarna startade. San Francisco har bara 4-5 vagnar kvar i traffik, och dessa körs mest i nostalgisyfte. Det kostar vanligvis 11$ för ett dagskort på dessa vagnar men tack vare att staden körde med en “Clean Air Day” så var dom gratis. 🙂

Det är svårt att förklara hur fränt och kul det faktiskt var att få åka dessa vagnar. Jag hade redan från början bestämt mig för att stå och hänga på utsidan av vagnen och jag är glad att jag gjorde det. Efter det av vi hade åkt upp för ett par backar så var det dax att åka nedåt, och jag måste säga att det pirrade en hel del i kroppen och knoppen när vi körde nedför dessa backar. Man var liksom överst i en rad av väldigt branta backar och vi åkte i en gammal välanvänd vagn med kanske hur rostiga och slitna bromsar som hellst. Ibland körde vi så nära parkerade bilar att hälen på mina sandaler skrapade mot bilen och ibland så stannade två vagnar bredvid varandra och alla liksom hällsade på varandra, log mot varandra och gav varandra blickar som sa -“..va härligt det är“.

Det var otroligt härligt att få glida upp och ned för dessa backar och bara hålla i mig med en hand och stäcka ut den andra handen i den lätta varma vinden och känna solens strålar värma mitt ansikte.
Sanslöst skönt.

usa_kim_23.jpg

Vagnarna stannade mitt i centrum av staden så vi hoppade av började gå tillbaka mot bilen, för vi skulle nämligen köra mot våran nästa punkt av turistandet, korsningen av Haight & Ashbury. När vi gått en liten stund så kom vi till China Town, vilket visade sig vara ett härligt litet område. Giftshops, klädesbutiker, t-shirts i överflöd, elektronikaffärer, resturanger med grillade kycklingar i fönstret och förstås massvis med kineser. Ett myller av affärer och folk. Här inne så köpte jag nytt minne till min digitalkamera, så jag har nu 1GB minne i kameran i stället för 256. Detta till ett pris av 76$ (ca 560SEK).

usa_kim_24.jpg

Efter China Town så hittade vi en liten italiensk pub/resturang där vi tog en paus från att gå i alla dessa backar i hettan. Vi tog oss nån öl, såg på lite bilder av (troligtvis) några mafiosos som fanns på väggen. Sen gick vi vidare och kom fram till bilen. Vi tog den och körde mot vårat mål, men vi kom bara halvvägs innan vi hittade en kul grejj som vi var tvugna att kolla in. Vi hittade den kurviga vägen (Lombard Street) som har medverkat i så många filmer. Bifogar en bild så ni får se vilken jag menar.

usa_kim_25.jpg

När vi kom fram till Haight & Ashbury, efter att ha sökt parkering i 100år, så blev det fotografering, mat och shopping. Precis i korsningen så fanns det en butik som bara sålde t-shirts med diverse tryck som har med hippiekulturen att göra. Jag köpte två st t-shirts där. En med Jimi Hendrix och en med trycket Haight & Ashbury.

Efteråt gick vi till resturangen/puben Martin Mack där vi åt och tog oss en öl. Jag åt, för första gången, Fish and Chips som var helt ok. Våran servitris snackade förövrigt en del norska. Hon hade haft en norsk pojkvän tidigare, så det var lite fränt.

Efter det så blev det mer shopping. Vi gick upp och ned efter gatan och gick in i en massa affärer och kollade, testade och shoppade. Det fanns väldigt många coola klädbutiker med skitsnygga kläder, men jag fick tillslut med mig 2 t-shirts, en ring och ett par solglasögon. Jag hade dock viljat köpa en MASSA mer som jag hade hittat, men börsen började krångla lite, så jag fick lov att lugna ned mig, jag ska juh trots allt vara kvar i USA nästan 2 veckor till.

usa_kim_26.jpg

Efter vi hade shoppat klart så var det dax att börja lämna denna vackra stad, så vi tog bilen och började köra ut ur staden. Vi tog dock ett pit-stop vid en utsiktspunkt utöver Golden Gate bron där vi tog några bilder och filmade lite. Här kommer en liten filmsnutt. Det blåste rätt hårt där så ljudet är inte det bästa.

Sen så körde vi ut och bort från San Francisco med en himla massa prylar, minnen och ett leende på läpparna.

Vi kom fram till en stad som hette Ukiah där vi hittade ett motell som hette Economy Inn där vi checkade in. Vi tog oss nån öl sen gick vi ned på stan och kom till en resturang / pub som hette Ukiah Brewing Co. & Restaurant där vi satte oss ned och drack ett par pitchers av deras hembryggda öl. Det fanns även trubadur på stället som spelade gura och sjöng för oss på krogen.

När det var stängningsdax så drog vi tillbaka till motellet där jag kom på “-..fan asså.. dom har juh poooooool“. Så det blev en del badning (med en tillsägning av vår hyresvärd) och sen så var det sängen för hela slanten. En lång dag väntade oss.

usa_kim_27.jpg

6 thoughts on “Roadtrip dag 7 – Underbart i San Francisco

 1. Moahhahha 😀 sista bilden var askulig 😉
  Lite partystämning månne?? Heheheh

  SF verkar asmysigt. Det är en stad som jag verkligen vill till om jag skulle till USA ngn ggn. Har alltid sagt det. SF plus Boston 🙂
  Have fuuuuun ….
  8D
  *kramis*

 2. San fran är verkligen en asmysig stad, skulle lätt flytta dit om jag hade möjligheten 🙂

  jag var visst liiiiite rund under fötterna när bilden togs,,, hehe

 3. Hej och hå vad vi ser purken ut på alla bilder…
  Förutom sista då.
  Fan vad mysigt ni verkar ha det där nere.
  skulle bra gärna joina.

 4. inte lätt att slänga upp ett leende när det är typ 1000grader hela tiden… hehe

  det är bara att ta första bästa flyg så bju jag på en pitcher på valhalla;)

Leave a Reply