Roadtrip dag 6 – Sequoia och San Francisco

Vi drog från Motell 8 vid 8.30 på morgonen och knappt en timme senare var vi framme vid Sequoia National Forrest. Det är här de största (inte längsta) träden i världen finns. Det absolut största och äldsta trädet i världen finns här och det är trädet General Sherman. Trädet är faktiskt förbaskat stort, jag skickar med en bild så ni kan få se, tyvärr gör inte bilden trädet rättvisa. Det är helt enkelt enormt.

usa_kim_20.jpg

Miljön i Sequoia National Forrest är helt enorm. Man tappar andan när man kör igenom vissa passager och få se enorma träd som förgrund till en ändlöst vacker bakgrund av lummiga berg och dalar. Detta är defenitivt ett ställe som ska besökas av naturälskande trädkramare och annat löst folk. Mycket mäktigt!

usa_kim_21.jpg

Efter Sequoia så körde vi vidare mot San Francisco, efter en liten stund så hittade vi en pizzeria som heter Big Mountain Pizza där vi käkade otroligt goda och stora pizzor. Som tur vad så fick man ta doggy bag på det man inte åt upp. Efter det så tutade vi bara på. vi susade förbi Fresno och fortsatte framåt på nått som måste vara världshistoriens längsta och rakaste väg. Den tog som aldrig slut.

Vi kom fram till San Francisco på kvällen, och jag måste säga att få se stadskärnan med alla dessa höghus lysa och lägga sin silluette mot en mörk himmel som lyses upp av solens sista strålar var ta mig fan en upplevelse som heter duga. Riktigt tokvackert helt enkelt. Sen när vi fick se Golden Gate bron upplyst av 1000-tals lampor så var det som grädden på moset. Jösses är allt jag kan säga.

Vi körde mot Flygplatsen för att få byta bil efterssom en varningslampa för oljan hande börjat lysa. Så vi drog till flygplatsen och snackade med Hertz om bilbyte, vilket gick bra, med en reservation. Dom hade inga bilar i den klass vi hade hyrt så vi fick en uppgradering. Så nu kör vi en Lincoln LS (körde en Toyota Camry tidigare) med kanske 1000-tals små knappar och reglage i. Najs.

Väl inne i staden så började vi söka efter boende efterssom det var rätt sent och vi var alla trötta och hungriga. När vi hade sökt (bokstavligen) gata upp och gata ned så gav vi efter ett bra tag upp. Visst, det fanns hotell och ett och annat motell, men inget kostade under 100$ så vi var inte riktigt sugna på det. Vi bestämde oss för att köra ut ur stan en bit för att se om vi kunde hitta nått billigare. Vi hittade motellet Tamalpais Motell i Sausalito till ett lämpligare pris (ca 70$). Vi checkade in, tog oss till The In-n-Out och käkade ett par mindre goda burgare och sen gick vi och la oss.

Observation
Jag såg en reklamfilm när vi var på Big Mountain Pizza. Reklamfilmen började med att man fick se Snoop Dogg i helvetet sen så kom det en tjej i vitt med en ask Orbital tuggummi. Sen så var dom vips i himlen och sen var allt över. Ja nått sånt i alla fall. Poängen är i alla fall att precis när Snoop Dogg och tjejen i vitt far upp till himlen så kommer det fram en liten knappt läsbar text i nederkant av tvn där det stod:

This is a Dramatazation, you will NOT automaticlly come to heaven if you use Orbital

Doh!
Jag ska då fan inte använda Orbital något mer 😉

2 thoughts on “Roadtrip dag 6 – Sequoia och San Francisco

Leave a Reply