Roadtrip dag 5 – Death Valley och Kurvor

Vi klev upp och gick ned till frukostbuffén kl 8 på morgonen och frukosten gjorde oss inte besvikna denna dag heller. Mums filibaba! Efter frukosten så checkade vi ut och tog vårat pick och pack och drog. Vi körde ut ur Vegas och for mot Death Valley. Dagen handlande mest om att ta sig från punk A till punkt B. Vi stannade på två ställen i Death Valley. En utsiktspunkt och ett litet museum. Skickar med en liten filmsnutt från utsiktspunkten här nedan.

Death Valley är rätt innehållslöst om man inte räknar med de fantastiskta vyerna och den facinerande terrängen. Det var rätt intressant höjdskillnader i Death Valley, på självaste botten så var vi ett par 100 feet under havsytan och på toppen var vi 5000 feet ovanför havsytan.

usa_kim_19.jpg

Efter Death Valley så kom vi (efter ett tvivelaktigt beslut av vår kartläsare Rossi) in på en väg som gick över ett berg, och den vägen var utan tvekan den kurvigaste vägen jag har åkt i hela mitt liv. Var och varannan kurva gick i 180 grader och gick upp och ned ett antal meter. Det var väldigt vackert område. Vi kom i alla fall ut efter några timmar och körde vidare. Vid 7 snåret på kvällen hittade vi ett Motell 8 i Lindsay som vi stannade vid och hyrde in oss på. Vi gick till den lokala familjeresturangen och käkade, for hem, drack några öl och sen var det sovdax.

Leave a Reply