Roadtrip dag 1 – Öppna landskap

Vi började vår resa från Pullman klockan 9 på morgonen, och nästan exakt 12 timmar senare sitter vi på motellet Outsiders In i Snowville, Utah ett par timmar utanför Salt Lake City. Jag personligen har aldrig sett så fint landskap som jag har sett idag, säga vad man vill om USA men det är ett vackert land. Jag hade tillfällen då jag hade ståpäls på armarna och ett lyckorus i min kropp. Best feeling ever!

Vi har sett böljade fält av bl.a vete, majs och potatis. Vi har sett vägar slingra sig nedför branta berg i storslagna och öppna landskap. Vi har sett städer ( Lewiston ) från nästan 1000 meters höjd. Vi har kört i djupa raviner med en älv forsande bredvid oss. Vi har kört i de djupa, djupa skogarna i Idaho. Vi har sett solnedgången i norra Utahs öken och en massa massa mer, och det bara på första dagen!!

usa_kim_05.jpg

När vi stannade på en bensinmack i södra Idaho så var det varmt, riktigt varmt. Vi hade 40 grader celsius i skuggan. Jag vill härmed tacka vem det nu är som har uppfunnit Air Conditioning för bilar, helt fucking briljant!!

Motellet Outsiders In var förövrigt rätt bra för att vara så billigt, vi fick betala 40$ för ett rum med en säng, och 48$ för ett rum med två sängar. Rummet kändes hyffsat fräsh, förrutom det var lite fuktigt och en lätt doft av unk. Vi hade tv, fläkt, ventilation, dusch, toa, rena sängkläder och handukar. Sängarna var rätt sköna också. Vi såg aldrig till några stora kackerlacker i alla fall, vilket känns rätt bra.

usa_kim_06.jpg

Observation
Vi såg en himla massa SUVs och husbilar under denna första dag. Men jag såg även nått som jag inte sett förr. Jag såg en massa folk i husbilar som hade en extra bil fastsatt bak på sin husbil. Medan vi Europeér har en cyckel eller kanske en moped fastmonterad bak på sin husbil så har amerikanarna en extra bil med sig. weirdos!

Leave a Reply