Sverige, ett krisland?

Om Sverige är en sådan fattig nation med, en enligt vissa mörkermän i Svenskt Näringsliv och övriga högerkretsar, en skvalpvaluta och dåligt företagsklimat. Hur kan det då komma sig att vi i detta arma land betalar mer till EU än vad vi får tillbaka?

Men dom i-länder som får bidrag från EU (läs oss) anses som länder med bra förhållande för företag och dessutom goda Europeer. Kan deras EU-positiva hållning ha något att göra med dessa bidrag? Kan företagsflytt utomlands som vissa företag hotar med förklaras av dessa bidrag (däckfabrik, volvomotorer och så vidare).

För övrigt anser jag att, då det slås upp stort i media att något projekt har fått EU-medel för att starta, så ska man tänka på att det är vi i Sverige som själva står för fiolerna helt och hållet trots EU. Sen kan man ju ha åsikter om ordval bland en del högre dignitärer Ex. -“För att uppnå synergieffekter bör inte informationen vara asymmetrisk” sluta med sådant genast. När det redan finns “-adekvat Svensk vokabulär” Citat av Gunnar Sträng.

3 thoughts on “Sverige, ett krisland?

  1. Vet du hur mycket vi betalar till EU kontra hur mycket vi får tillbaka i form av bidrag och annat? Skulle ha vart riktigt intressant att veta.

  2. Jag vet int dom exakta siffrorna men vi betalar 25miljarder och får tillbaka 10 miljarder, men då måste man tänka på att för att få dom slantarna måste staten skjuta till lika mycket till olika projekt.

Leave a Reply