Split

Dagen började med en frukost på hotellet, dom hade ett bra urval, så man får det man vill ha. Sen vid 10.30 så tog vi hotellets Shuttle Bus in till Split. Vi bor alltså just utanför Split, i Podstrana, bussturen tar ca 30 min i seg trafik.

Väl inne i Split så hamnade vi mitt i turistområdet, med affärer, cafeer, stånd, restauranger och saker att titta på så långt ögat kan nå. Hettan var överallt, men någon gång då och då kom saltvattensdoftande och svalkande pustar av vind och gjorde livet lättare.

20120814-155724.jpg

Vi strosade runt en hel del och köpte billiga kläder, fikade gott, beundrade vyerna och avslutade med en pizza (och en öl) innan vi tog bussen hem igen.

20120814-160507.jpg

När vi kom hem så var det dax för stranden igen, stackars oss… 😉
Vi stekte oss, simmade runt lite (jag skulle lätt kunna ta guld i badbalett eller vad det nu heter) vi tog oss även varsin öl.

Öl på stranden i stekande sol med skvalpande vatten i bakgrunden är väldigt god öl.

Kvällen började med att jag och Rossi satte oss på Morsan och Lars balkong och drack vin och käkade snacks medan solen gick ned i bakgrunden.

Inte helt fel
20120814-232815.jpg

Sen gick vi till hotellets restaurang och käkade kvällens buffé som ikväll var Meat and Grill, en riktigt bra buffé. Det fanns kött av alla de slag, korvar, en del fisk att välja mellan och en massa olika tillbehör. Fast först så käkade vi en förrätt av div ostar, skinka, bröd, sallader och annat gott.

20120814-234631.jpg

Efterrätten var god, det fanns en himla massa att välja mellan ex. bakelser, kakor, glass, meloner m.m. Sen en kaffe på det hela och kvällen var fullständig. Vi blev inte klara förrän just efter 23.00 så vi gick alla upp till varsitt hotellrum och gjorde kväll.

4 thoughts on “Split

  1. Guuud va ni ser ut att ha det härligt…och VÄRME….och SOOOL….hörde att det var typ 50 grader varmt i Spanien häromdagen..Krama alla (och NEJ jag är INTE avundsjuk, jag jobbar så gärna….)

Leave a Reply