Roadtrip dag 4 – Viva Las Vegas

Dagen började med uppstigning i ottan för att inte sova bort hela dagen, Vi checkade ut och satte oss i bilen med rutan nedvevad för här skulle det filmas. Vi körde upp och ned för The Strip (ca 9km) med farsans filmkamera ut genom fönstret och filmade allt vi såg. Det var coolt att få se alla hotell, skyltar, landmärken och “annat fnask” (internt skämt) som man bara har sett i filmer och på tv tidigare.

usa_kim_18.jpg

Efter filmningen så drog vi till The Sahara och checkade in (kring 65$ natten) och tog oss till våra rum. Jag och farsan fick rum 811 och Rossi och Tore fick rum 807. Rummet var kändes fräsha och hade det man behövde, utom kylskåp tyvärr. Internet kostade 11$/dygnet så det sket jag i. Efter uppackning och uppfräshning så gick vi till den stoooooora frukostbuffén på bottenplan. Där fick man till ett billigt pris (ca 8$) käka hur mycket man vill, av vad man vill. vad man vill är alltså v a d man vill, för dom hade ta mig tusan allt där. Rad efter rad med valmöjligheter. Gott som tusan.

Sen gick jag, farsan och Tore på en promenad runt The Strip medan syrran stannade kvar och lirade 2-4$ limit holdem på Sahara. vi gick från hotell till hotell och kollade läget (och kylde oss) och tog en öl här och där. Det var lite över 40 grader så det var hyffsat varmt. När vi kom till The Mirage så hittade jag ett 1-2$ no-limit holdem full table cash game som jag (efter ett tag av tvekan) bestämde mig för att spela. Det kostade minst 50$ och max 200$ för att vara med. Jag växlade in 50$ och fick efter en liten stund sätta mig vid bordet. Efter att jag hade spelat i ca 150min så gick jag därifrån med 230$ och ett leende på läpparna. Fy fan va kul det var att spela på ett riktigt pokerbord i Vegas!!

En liten sidhistoria som hände på hotellrummet efter jag kommmit hem. Varning utfärdas!
Efter jag kommit hem från pokern så gick hjag upp på rummet och slappade tills vi skulle gå och käka middag. Då gjorde jag nått som man alltid är rädd för när man bor på hotell. Jag sket sönder toaletten! Det blev stop i porslinet och vattnet slutade aldrig att rinna, så det svämmade över som satan. Efter en liten stund hittade jag en kran som jag kunde stänga av vattnet på. Men då var hela toalettgolvet under 2 cm vatten och i mitten av toan så låg det en ensam liten seglare. Jag hade redan ringt vaktis en ggn, men nu ringde jag igen och sa att dom får lov att komma eftersom jag var under tidspress. Jag frågade om jag kunde gå, vilket jag kunde, så jag drog och när jag kom tillbaka så var allt fixat igen. Härligt med hotellpersonal!

Jag kostade på mig en bulle hem till hotellet där jag hittade resten av flocken på hotellrummen. Efter lite slapptid så fräshade vi till oss och gick ned till buffén och käkade middag. Maten var återigen kanongod och valmöjligheterna var möjligtvis ännu fler. Efter maten så bestämde sig jag och Tore att spela turneringen som anordnas 3 ggr per dag. Det var en 43$ no-limit holdem freezeout med ca 120-130 deltagare. Jag lyckades ta mig till 20:e plats där jag åkte på detta:

Pokerhanden
Jag: QQ (ca 18000 stack)
Han: K10 (ca 18000 stack)
Blinds: 1000-2000
Han är före mig

Jag preflopp raise till 5000
Han Call

Flopp: J J 10
Han Check
Jag: Bet 5000
Han: All in
Jag: Call

Turn: K
River: J

Han: KK JJJ
Jag: QQ JJJ

Medan jag och Tore lirade turneringen så gick Rossi och farsan för att se The Platters, The Coasters och The Drifters som uppträder på The Sahara varje flera ggr i veckan. Enligt utsago så skulle det ha varit hur kul och bra som hellst.

Efter turneringen gick jag själv en sväng på byn för att försöka hitta farsan (och gå ur lite pokervrede ur kroppen) som hade sagt tidigare att han skulle gå på strippklubb, nått jag också ville göra men kunde inte p.g.a pokern. Hur som hellst så gick jag en jäkla bit men hittade han inte så jag tog en bulle tillbaka till hotellet. Det roliga med kråksången är att det regnade och åskade som tusan ute. Detta är nått som är väldigt sällsynt i Vegas. Det var mäktiga blixtar som prydde himmelvalvet, levde om som satan gjorde dom också. En notvärdig sak är att när jag var ute och gick så var det en tös i en bil som körde förbi och frågade om jag ville gifta mig med henne. Nått som kändes lite väl crazy att göra, så jag tackade nej.

När jag kom tillbaka till hotellet så satt Rossi och spelade poker fortfarande, jag var som lite sugen på att upprepa dagens tidigare framgångar på pokerbordet, så jag växlade in 100$ och satte mig vid ett 1$-2$ no-limit holdem full table och spelade lite. 90 min senare hade jag lirat bort alla slantar, mest pga för tajt spel mot för aggressiva och bättre spelare. Jag har dock ingen ångest över det hela. Jag har lirat poker i vegas praktiskt taget gratis. Vilken grejj alltså 🙂

Efter pokern så började jag bli lite seg, och det i kombination med att vi skulle vara uppe och käka frukost kl 8 dan därpå fick mig att dra mig mot hotellrummet och gå och lägga mig. Det jag tycker är synd är att vi hade för få dagar att utforska Las vegas, det känns som att man minst skulle ha 4-5 nätter på sig för att åtminstone kunna skrapa på ytan. Nu blev det mest som en hit-n-run där man har fått se ytan men inte fått skrapa nått.

Imorgon ska vi bege oss mot San Francisco via Death Valley.

3 thoughts on “Roadtrip dag 4 – Viva Las Vegas

 1. MOAHAHHAHHAHAHHAAAAAA :D:D:D

  Sket sönder muggen i LAS VEGAS!!!!!!!
  MOAHHAHHAHAHHAAAAA……….
  tog du bild på ensamseglaren? 😉
  MOAHHAHAHHAHHAHAA

  Dagens bästa, nej veckans bästa!!!!!!!!!!!!!!
  *pooper* (Det får en helt annan innebörd nu va??? *asg*)
  😉

 2. Jag tog bild 😉 Inget jag dock vill visa upp på sidan, jag hoppas du förstår 🙂

  Jag har nyss badad full i en pool.. fy fan va kul det var…. vi kom just från san fran…

  gissa vi hade det bra?

  Inlägg kommer sen.. hinner inte nu

  kramisar

 3. Som Kim sa så var vi och såg och hørde dom tre stora i sin genre,Platters ,Coasters och Drifters. Dom var en del år gamlare men fortfarande skitbra utan att ta till kraftord. “Only you” Ni førstår va bra de var.

Leave a Reply