Roadtrip dag 3 – Monument Valley, Grand Canyon och Las Vegas

Vi lämnade The Monticello Inn kl 8 på morgonen för att försöka hinna hela vägen til Las Vegas under dagen. Vi kom fram till Mexican Hat ca en timme efteråt. Mexican Hat är en liten by i utkanten av Monument Valley som har fått sitt namn från en stor stenpelare med en större sten balanserandes ovanpå. Vi käkade var sin Southwest Breakfast Burrito på resturangen Olde Bridge Cafe. Den var riktigt god, men det kändes lite konstigt att käka en stark burrito till frukost. I den närliggande souvernirbutiken så köpte jag mig en äkta navajoland keps (made in china).

usa_kim_12.jpg

Vi drog senare vidare in i Monument Valley där sevärdigheterna avlöste sig i ett raskt tempo. Alla berg var röda, vägarna var långa och raka och horisonten bjöd på en imponerande vy. Vi fick se många klassiska bergformationer, bl.a berget där Tom Cruise klättrade i början av Mission Impossible.

usa_kim_13.jpg

Efter vi hade kört ett tag (rakt fram känns det som) så kom vi fram till en liten stad vid namn Cameron, där vi uträttade behov och hittade en stor affär där det fanns tonvis med Indianprylar. Där skulle man kunna spendera mången dollar. Efter det så drog vi vidare men redan efter kanske 15 min så var vi framme vid en “Scenic View”. Vi stannade och kollade in vad det var, det visade sig vara en liten förgrening av Grand Canyon. Det var en mycket mäktig vy att se, men ändå bara en försmak inför vad komma skall.

usa_kim_14.jpg

Grand Canyon!
Vilken grejj alltså, vem är det som har uppfunnit detta magiska ställe? Klart det mäktigaste stället vi har besök än så länge. Det är helt enormt stort att ha fått vara där, att få vara med på kort med denna mäktiga bakgrund. Jag skulle inte ha ha haft nått emot att få vara där en hel dag och bara insupa atmosfären, det känns som att man var på varje utsiktpunkt för kort tid. Man fick som ingen tid att smälta allt det otroliga man får se där. Som tur vad så tog jag ca 100000 kort som jag kan sen kolla på i lugn och ro. Här är ett par av dessa bilder.

usa_kim_15.jpg

usa_kim_16.jpg

Efter Grand Canyon så satte vi fart mot Las Vegas för att hinna få en kväll på The Strip. På vägen till Vegas så körde vi över Hoover Dam. Det var becksvart när vi kom fram till dammen, vilket både var synd och bra därför att det var rätt mäktigt att se dammen upplyst av alla lampor och samtidigt se en orm av bilar slingra sig fram över dammen. Vi stannade för att sträcka på benen och ta lite kort. Fy tusan vad det var varmt. Klockan var ca 9 på kvällen, solen var borta och det var 43 grader ute. Sjuk känsla.

usa_kim_17.jpg

När man kör in mot Vegas på kvällen när det är mörkt så är det väldigt mäktigt att se stadens alla ljus glittra framför en, som ett hav av ljus. Otroligt coolt. Motorvägen vi körde gick hela vägen in til stan och slutade bli motorväg och blev The Strip när man var i centrala stan. Vi hittade ett motell som hette The Desert Star, inte direkt tokdyrt och kanske inte det fräshaste stället i stan, men det funkade.

Efter vi hade checkat in så drog vi iväg uppför The Strip för en kväll av gambling, partying och allänt go crazy därför att “Whatever happens in Vegas stays in Vegas.” Nu blev det inte så mycket sånt, därför vi var alla rätt trötta efter bilresan så det blev bara lite gambling och lite party (nån öl typ) och inget go crazy. Vi gick runt och kollade efter hotell vi kunde hyra in oss i efterssom vi bara skulle bo på motellet en natt. Vi bestämde oss för att “The Sahara” var ett bra val, så dagen därpå ringde vi och bokade in oss där. Sahara är förövrig ett av de fem första byggda hotellen i Las Vegas, de andra 4 är The Flamingo, The Riviera, The Desert Inn och The Sands. Efter en rätt lugn första kväll så tog vi oss hem och gick och la oss. Dagen efter skulle visa sig innehålla lite mer 😉

3 thoughts on “Roadtrip dag 3 – Monument Valley, Grand Canyon och Las Vegas

  1. Jag såg Elvis !!!
    Fast på bild då… han har bott på samma hotell som vi gjorde 😉
    håller på med vegas inlägget nu.. men det lär nog inte komma idag

  2. Ska bara lægga till att innan vi kom till Las Vegas så skulle vi passera Kingman en mindre stad ca 1,5 mil føre Vegas, då brøt sjælva he..vetet loss, en storm med åska och vindar med orkanstyrka som blåste løss skyltar och det så kallade “tumbelweed”? skøts mot bilen så att det small i plåten, vi fick køra av vægen och stælla den i vindskydd och vænta till stormen bedarrat, sen raka vægen till LV.

Leave a Reply