Pub, Pokerkväll och Shopping

Igår så var vi på puben My Office för att spela lite poker och dricka öl. Bägge dessa uppgifter gick väldigt bra, trots att jag och min far nästan bestämde oss för att inte köpa några öl på grund av att vi inte visste hur mycket man skulle tippa (15%). Som tur vad så köpte Tore ölen åt oss från början tills vi (farsan) blev tillräcklig full för att tordas göra egna försök att handla. Vi köpte nästan uteslutande bara pitchers, dvs stora bägare med öl. En pitcher innehöll nästan 2 liter öl och kostade 6 dollar (7 dollar med dricks). Vi fick alltså ungefär 4 st stora starka öl för 50 kr. Det ska dock tilläggas att jag inte vet exakt hur starka ölen var, men det räckte då för att bli full på 😉

Pokern (No Limit Texas holdem) var en flerbords sit and go freeroll turnering där första pris var 20 dollar och andra pris var 10 dollar. De 10 topplacerade får dessutom poäng. Dessa poäng går till en rankinglista där de top 40 placerade senare får vara med på en större turnerning om ett par veckor där priserna blir fler och större. Man får 50 000 poäng om man hamnar på första plats. Rossi ligger på 3:e plats just nu.

Det gick rätt bra för mig att spela, iofs så var det kanske inte så svårt efterssom de flesta som spelade var hyffsat dåliga eller så fokuserade dom inte så mycket på spelet utan mer på att umgås. Det var Jag, Rossi och Tore som spelade. Farsan har inte lärt sig spela ännu så han fick vara en supporter som kom med ölen :). Jag drack en hel del öl och blev hyffsat rund under fötterna, men fyllan var inget hinder. Jag vann ändå. 😉

Så jag rullade ut från puben med 20 dollar i fickan och en garanterad plats till den stora turneringen om ett par veckor. Ska bli kul och se hur det kommer att gå på den.

Idag har vi varit till Moscow och shoppat kläder. Jag köpte märkeskläder (Hilfiger, Nike, Calvin Kline m.m.) för $87 dollar (ca 600 SEK) och jag fick ca 15 klädesplagg. Tröjjor, kalsonger, t-shirts, linnen m.m. Verkar vara shysst kvalitet på allt dessutom. Det är riktigt tokbilligt här, skulle jag ha köpt dessa kläder i Sverige så hade jag säkerligen fått betala kring 3-4000 SEK för alltihop.

Ikväll så ska vi kanske fara på bio och se Pirates of the Caribbean: Dead Mans Chest. Ser fram emot att få se den, tror den kan vara riktigt underhållande. Nu ska jag ut och lägga mig i solen och stekas ett tag.

Observation
Amerikanarna är ett vänligt folk. Dom hällsar alltid på en, frågar hur det är och småsnackar med en. Inte riktigt lika buffliga som jag trodde att dom skulle vara.

2 thoughts on “Pub, Pokerkväll och Shopping

  1. Sjukt det där med prisskillnaderna….jag avskyr sånt, vill oxå kunna köpa vissa “märkes”-kläder ibland…..*grrr* :(!

    Nåja – keep on shopping!

    8)

Leave a Reply