Paris dag 8

Idag så delade vi på gruppen. Eter frukosten så for Lars och Tore för att kolla in “Grande Arche” som François Mitterrand. byggde 1982. Enligt deras utsago så var den helt enorm och utsikten hade varit mycket mäktig.

Jag morsan och syrran for och shoppade istället. Vi gick inte till nått speciellt ställe utan vi gick lite planlöst hit och dit och hittade och tittade i olika affärer som vi hittade. Både syrran och morsan hittad ett par apsnygga vaser i en butik som bara sålde vaser. Dom har en hemsida men tyvärr kunde man inte köpa via webben. Hur som helst kan ni kolla in stället här .

Själv så inhandlade jag en snygg långärmad tröjja och några små souvenirer. Jag ville egentligen köpa en jacka, men den ända jackan jag hittade och ville ha fanns inte i min storlek.

Fikapaus
paris_31.jpg

Sen drog vi hem rätt tidigt, var vid hotellet vid 3 snåret, så vi fick ett par timmar på oss innan vi skulle fara och käka och se på lite gregoriansk sång.

Vi for från hotellet 18.30 och gick mot Notre Dame för att hitta nått bra ställe som låg nära. Vi hittade en libanesisk restaurang där vi satte oss för att käka. Ingen av oss hade käkat libanesisk mat så vi beställde in ett av deras val på menyn. Det vi fick in vara 26 (tjugosex) tallrikar med mat. Det fanns en hel del skumma saker där, sånt som inte jag äter, som t.ex lever och råbiff. Men andra saker gick alldeles utmärkt att käka. Jag blev mätt så jag var nöjd.

Några av de rätter vi åt
paris_32.jpg

Sen blev det stressigt för att hinna med konserten som börjande 20.30 på Notre Dame. Inträdet var 19 juuro / skalle så vi pejjade och gick in. Det började med att nån helig snubbe snackade franska i 5 min. Vad som sas har jag inte en aning om, för som sagt det var på franska och TolkTore satt 2 pers bort från mig.

I alla fall, efter det så började organisten att gå loss på den most excellent orgeln som dom har där. Kan lugnt säga att den var mäktigt, även om han bara improviserade ihop nått som inte hade en melodi. När han tryckte på gasen och öste på för fullt så dånade kyrkan och det lät riktigt, riktigt mäktigt. Inga förstärkare där inte.

Sen blev det dax för lite munksång.
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara hur fränt det var. Det var 6 sångare som sjöng och det lät helt otroligt bra. Inga mickar, ingen förstärkare och inga högtalare. Det var en religiös upplevelse kan man nästan påstå. Kan även säga att jag inte är en religiös kille, men jag bad en bön undertiden dom sjöng. Tänkte lite att om man ska testa på det där med att be, varför inte i Notre Dame?

I alla fall, det var ultracoolt och mäktigt att höra lite gregoriansk sång.

När det var slut så tänkte jag ta ett kort på munksångarna, men till min förfäran så vad kamera som bortblåst. Det fanns ej att hitta nånstans. Så jag gick ut till de andra och beklagade mig för att i nästa sekund komma på att jag hade tagit kort inne på restaurangen tidigare. Så vi skyndade dit, och som tur var hade vår servitör hittat kameran där och lagt undan den.

Fy fan vilken tur säger jag bara. Jag hade iofs tankat över nästan alla bilder till den bärbara datorn, men vafan, det är juh en rätt dyr kamera. Dax att köpa en triss tror jag.

Sen drog vi hem och på vägen fick jag ta ett par riktigt bra nattbilder. Bifogar en av dom nedan.

Eiffeltornet och Notre Dame syns här
paris_33.jpg

Imorgon ska vi resa hem. Tror flyget gick vid 6 snåret på kvällen så man får se om man hinner hitta på nått imorgon. Nu ska jag slänga på mig sängen, försöka se lite fransk tv och sova gott.

Vi hörs

2 thoughts on “Paris dag 8

  1. Tack för vykortet, vad jag förstår så kommer ni att ha gått långt innan ni åter får Svedala under era fossingar. Kameran får du nog operera fast när du är ute å far i världen, så att vi som är på hemmaplan kan följa med som vi gjort denna resa. Trevligt var det i alla fall att speja på vad ni höll på med.[nod] PS. välkommen hem.

Leave a Reply