Paris dag 7

Idag for vi iväg till Notre Dame för att se om vi kunde få lite mindre kö så vi kunde gå in. Kön va liten så vi gick in och kikade runt lite. Det var rätt fränt där inne, änglar, helgon, levande ljus, ett par typer som sjöng och förstås så var Jesus där inne och hängde.

Man kunde tända ljus i alla dess former (varför man gör det minns jag inte) men om man ville det så kostade det. Ville man köpa och tända på ett värmeljus så gick det på 2 juuro, vilket var det billigaste ljuset. Det kostar att vara religiös. Det ska vara en konsert av nått slag imorgon som vi funderar att se på, det lätt rätt mäktigt när bara 2 pers sjöng där inne, tänk då en kör…

Sen så bestämde vi oss för att fara till Montmartre, så vi började traska. Vi traskade och traskade och traskade, mot slutet var det bara uppför dessutom. Så man var hyfsat mör när vi kom fram toppen. Solen hade tittat fram lite då och då så det var varmt också.

Vi kom fram till vår slutdestination som var Sacré-Cœur Som råkade ligga överst på en stor brant kulle så det var bara att ligga på och anstränga sig lite mer. Vi tog det i etapper med vatten och vilopaus på olika nivåer.

Sacré-Cœur
paris_29.jpg

Väl uppe vid Sacré-Cœur så gick jag och morsan in och kollade en skvätt, tyvärr fick man inte ta bilder på insidan, men det var rätt fint där inne. Sen gick vi ut och kolla in utsikten som var grandios minst sagt, man såg som ut över hela Paris vilket var rätt fränt.

Sen gick vi hem, tog nån kaffe/alko paus lite här och där tills vi kom hem. Väl hemma så fick vi 90 min på oss att vila och fräscha upp oss innan vi skulle dra och käka.

Maten hittade vi på ett ställe som hette “En Attendant I´or” där jag käkade en ostburgare med strips. Smaskigt värre. Vi hade en väldigt trevlig, söt och fnittrig servitris som tyckte att vi var nog lite skumma. Detta kan nog tillskrivas Lars som hade en polisbricka och en batong i plast som han viftade med.

En bärs är en bärs är en bärs
paris_30.jpg

Efter det så spatserade vi hem för att ta en relativ tidigt kväll (vi kom hem ca 22.00).

Imorgon blir det shopping och eventuellt lite gregoriansk sång i Notre Dame. Det blir sista kvällen i Paris.

Svejs

2 thoughts on “Paris dag 7

  1. Efter en vecka i Paris kanske det passar med gregoriansk sång som slutkläm, som motvikt mot allt öl och annat ickereligiöst.[smile]

Leave a Reply