Paris dag 6

Idag drog vi iväg till loppmarknaden som vi hade försökt fara till tidigare men då hade varit stängd. Idag var den öppen. Marknaden är inte direkt en eller två gator med småstånd och butiker utan ett stort område med massvis av gator där det såldes allt möjligt i olika prisklasser.

I vissa delar såldes viktorianska möbler som kostade enorma summor pengar, i andra delar såldes det kablage till elektronik. Det fanns välidgt många ställen som sålde kläder, skor och accessoarer. Det såldes mat, flygplanspropellrar, statyer, kassetdäck, vattenpipor, bälten, lampskärmar, järnskrot, mattor m.m. Det såldes ta mig tusan allt mellan himmel och jord. Jag tror till och med att det såldes en Ferrari Testarossa där.

Till Salu?
paris_27.jpg

Vi gick runt i ca 5 timmar, aldrig på samma ställe två ggr och jag tror ändå att vi bara besökte högst 25% av hela marknaden. Det var smockfullt med människor i alla färger och former, musik dånade ur butikerna, männidkor snackade högt med varandra hela tiden. Decibelnivån var klart över det som är van vid på marknader.

Klart det fanns vissa “smultronställen” där det var lungt och sansat, men när vi gick därifrån så var vi alla rätt nöjda med att få det lite tyst omkring oss.

Jag handlade lite där också. Efterssom jag hade börjat få slut på fillingar och sockar så köpte jag en del sånt, men jag fick även med mig ett par råsnygga dojjor. Tror märket är är “Kappa”.

Dojjor
paris_28.jpg

Sen drog vi oss hemmåt för det vanliga, vila och uppfräshning inför maten ikväll. Vi ska dra härifrån lite tidigare idag så så vi hinner dra på nån pub och dra i oss lite alko ikväll.

Ses

Update 22.05
Allright, när vi möttes upp utanför hotellet så sa de andra att jag skulle välja ställe för mat ikväll. Efterssom jag inte vet av nått ställe gick vi planlöst i 20 min tills vi jag bestämde mig för en liten sylta. Vi beställde, käkade och gick. Jag käkade pasta med skinka i. Den var god.

Vi drog på nått annat ställe i närheten för kaffe och sen så bestämde vi oss alla för att gå hem och gå och lägga sig tidigt ikväll. Alla var rätt trötta och tyckte det skulle vara skönt med en lite längre natt.

Så nu är jag hemma, ska bara skriva färdig denna blog, kolla mailen, sen så ska jag sova gott. Det rycktas om att vi ska fara in i Notre Dame imorgon så det ser jag fram emot.

God Natt

Leave a Reply