Paris dag 5

Idag har vi varit på “Centre Pompidou“, ett museum med konst från 1900 talet och framåt. När vi kom dit så var det som på alla andra sevärdigheter i Paris, en fruktad kö. Det lustiga är att när vi kom fram till kön så börja den röra på sig och vi stod aldrig stilla utan hela kön slank in i museet på 3 min. När vi kom längst fram så visade det sig att museet öppnade precis då vi kom. Snacka tajming där.

Baksidan av Centre Pompidou
paris_21.jpg

Väl inne så delade vi på oss och kollade in olika avdelningar. Det jag kommer att minnas från stället är de 5-6 tavlorna av Salvador Dali. De som känner mig vet nog att jag diggar Dali rätt hårt. Att få se ett par tvättäkta Dalis på nära håll va jäkligt coolt. Killen kan måla säger jag bara. Tavlorna “lyste” liksom. Visst, alla kanske inte gillar Dali, hans tavlor är oftast rätt skruvade, men det är just det jag gillar.

Dali är kung
paris_25.jpg

Skruvat
paris_24.jpg

Sen var det juh inte fy skam att få se på lite Picasso, Kandinsky och andra berömda målare. Det fanns förstås inte bara tavlor på stället, det fanns lite allt möjligt som t.ex en stor, röd noshörning i plast. Det fanns en stor val upphängd i taket gjort av träpinnar och hade saxar och sånt instoppat lite överallt på kroppen. Det fanns skumma franska konstfilmer. Det fanns en instillation vid entrén där stora kroppsdelar i nätpåsar höjdes och sänktes ner i ett hål där det fanns en bunt kuddar, varav en kudde drogs runt de andra kuddarna.

Lysande
paris_23.jpg

Artsy Fartsy med morsan och syrran
paris_22.jpg

Modern konst kan vara spännande, kittlande, intressant men också rätt kasst. Smaken är som baken antar jag.

Efteråt så drog vi till en konstbutik där man kan köpa färg, penslar, dukar, lera och annat konstrelaterat material. Både syrran och morsan var som små barn i en godisbutik.

Sen drog vi hem för lite vila och uppfräsning för senare ikväll ska vi fara och käka Thaimat på nån sylta i närheten.

Tjing så länge.

Update 00.25
Vi for som sagt och käkade Thaimat. Vi drog till ett ställe som hette “Blue Elephant“. När vi kom fram så såg vi som bara en rätt enkel entré och genom fönstren såg det rätt litet ut. Men när vi kom in så öppnade stället upp sig. Det fanns gångar och rum runt varje hörn. Mysfaktorn var hög.

En liten del av lokalen
paris_26.jpg

Jag käkade detta.

Drink
Mai Thai

För-Förrätt
En lite större “sked” med nån sort fruktcoctail i.
Den var liten med naggande god.

Förrätt
Kött hackat i små små bitar blandat med grönsaker som man sen la i en liten “skål” av nån slags bröd. Till detta fick man sallad. Dryck: Öl (Singah)
Mycket gott, lite halvstark.

Huvudrätt
Marinerat och lättstekt kött i en sallad. Dryck: Öl (Singah)
Detta var rätt gott, väldigt mycket mynta och lime smak på det hela.

Efterrätt
Chockladmouse med grädde.
Smaklökarna dansar.

Efter vi hade käkat så gick vi hem nöjda och belåtna.

Imorgon ska vi göra ett nytt försök på loppmarknaden som var stängd när vi testade tidigare i veckan.

Svejs

4 thoughts on “Paris dag 5

 1. Salvador inte är jag avudsjuk. glöm inte att gratta H:son på namnsdagen idag fredag, nej ditt pucko inte H:son utan Lars är det. Jag säger inte att du är dum, du har bara otur när du tänker. Förövrigt träffade jag en man idag som tyckte att jag såg lite suddig ut vilket renderade honom detta svar “Det beror på att jag inte är så utseende fixerad” (Nu ska du skratta) Undrar slutligen om Saide fått åka sportbil genom Paris ännu “with the warm wind throught her hair” som så vackert en gång skaldats. Lev väl och säg åt H:son att raka sig och skaffa sig ett riktigt jobb. Ludde

 2. Din humor är som vanligt lustig. Faktiskt, hela du är lustig. Du är ett skämt kan man säga.[nod]

  Lars snackade nått om namnsdag idag, men han sa ej vems, nu vet jag det i alla fall. Morsan har ej ännu åkt sportbil genom Paris, och även om hon fått göra det så har vi inte haft supervärme här så det hade bara blivt regnblaskig och halvkyld luft som åkt genom håret hennes.

  Jag ska hälsa folket.

  Och ja…. jag skrattade gått där du sa åt mig att skratta. Du äääär en lustig prick, kul att du måste häva det hela tiden också….

  hehe

  [cool][wink]

 3. Efter att traskat på paris gator en hel del verkar det som om Saide och Rossi gått in i väggen eller ser det bara så ut, det finns ju bildbevis från ett museum[wink]

Leave a Reply