Paris dag 4

Okej, vi klev upp och käkade frukost i vanlig tid idag (kl 9) sen så drog vi med en jäkligt stor loppmarknad i sikte. Loppmarknaden i fråga ligger en bra bit här i från, det ligger t.o.m utanför Paris stadsgräns.

Ialla fall, när vi kom till distriktet där marknaden ligger så visar det sig att allt var stängt. En vänlig själ sa till oss att den öppnar i helgen så vi får väl fara tillbaka dit nån dag framöver.

Så då bestämde vi oss för att fara och se på Triumfbågen och Eiffeltornet istället. Vilket är helt ok för mig. Vi hoppade på närmaste Metrotåg och styrde kosan till Triumfbågen.

Triumfbågen va rätt cool att se och just under den så låg “Den okände soldatens grav“. Man kunde om man ville gå upp på bågen och checka läget där uppe, men det sket vi i. Det var en del kö och vi hade lite tidspress på oss (har planer för kvällen). Så vi tittade, tog kort och drog vidare mot Eiffeltornet.

Triumfbågen
paris_14.jpg

Den okände soldatens grav
paris_15.jpg

Tornet i fråga var riktigt mäktigt att se. Stor som satan är den, och den blev bara större och mäktigare juh närmare vi kom. Väl framme så var det en en myrstack. Det kryllade fullkomligt av turister där. Köerna till hisserna och trapporna var absurda.

Eiffeltornet
paris_16.jpg

Syrran va lite skrajj för att klättra upp i tornet så hon stannde och Tore stannde med henne. Jag, Morsan och Lars ställde oss i den minsta kön och väntade, och väntade, och väntade…. När vi kom närmare biljetstället så såg vi varför kön var så “liten”. Det fanns inga hissar här. I de tre andra “benen” så fanns det hissar, och vi valde den utan….

Det avskräckte oss inte, vi köpte biljeter och började traska. Efterssom man är i tip-top form så var det inga problem att ta sig raskt till första nivån.

Folkmyller under Eiffeltornet
paris_17.jpg

Utsikt från första nivån
paris_18.jpg

På första nivån så kollade vi in utsikten som redan där vi mäktigt. Det fanns inte bara utsikten att kolla in. Dom hade restauranger, bio, små utställningar, turistaffärer och massa annat där. Vi hade bestämt att vi skulle träffa Tore och Rossi kl 4 så vi bestämde oss för att inte åka högre upp, då det skulle ha tagit oss säkert 60 min att ta oss till absoluta toppen. Så vi traskade ned och mötte upp de andra. Efter det så drog vi hem, nått som vi alla var rätt nöjda med då vi va sega och lite trötta i benen.

Nu när vi är hemma så får vi 2 timmar på rummen för vila och uppfräshning. För lite senare så ska vi fara och käka middag på en fin restaurang.

Jag återkommer.

Update 00.05
Allright, nu har vi varit och käkat. Vi drog på ett ställe som hette “La Coupole” som tydligen har anor från mitten av 1800-talet.

La Coupole
paris_19.jpg

Detta åt jag:

Drink
Skumpa

Förrätt
Nån sorts billys pan pizza lookalike med salt fisk och slapp lök på. Dryck: Rötjut
Den gick ned, men var inte överdrivet förtjust i den.

Huvudrätt
Kryddig och välstekt kött med mald potatis som hade leverpastej i sig. Dryck: Rötjut
Detta var gott, riktigt gott.

Efterrätt
Rabarberglass med nått sorts sötbröd till.
Le mums fillibabba. Äter jag gärna igen.

Allt detta hette förståss nått på snoffsig franska och skulle säkert uppskattas mer av nån med en välutvecklad och vältränad smakpalett. Sen drog vi på nått annat ställe för kaffe, för att efter det dra hem. Jag är gode trött och är lite glad över att vi ska få 30 min sovmorgon imorn innan vi ska dra på museum.

The Bill
paris_20.jpg

Tjing

2 thoughts on “Paris dag 4

  1. Hej ,ni kommer att vara vältränade när ni kommer tillbaka till respektive hemställen kan man tro ,dessutom kommer ni nog att tycka att köer hemma ä blaha blaha. Det ser ju rätt så fint ut i Paris trots att vädret inte visat sin bästa sida .PS vädret blir fint både här hemma och i Paris, nått att hoppas på kanske.[nod]

  2. Jo man har gått en del mil redan. huff
    Lite otur med vädret, visst det har varit lite skönt att det inte varit tokvarmt, men regnet vi haft ibland hade jag gärna skippat.

Leave a Reply