Paris dag 3

Efter en mindre försovning så vaknade jag kvart i nio idag. Det blev en snabb uppfräshning och påklädning för att hinna till kl 9 och käka frukost med de andra. Efter frukosten så bestämde vi att vi skulle ta lite tid på rummen och mötas upp kl 10 för avfärd mot Louvren. Det regnar idag så det passar att vi är innomhus.

Hörde att det e tokbra väder i min hemstad Umeå. Det är typiskt att det blir asbra väder när man reser från stan. Här regnar det…
Men vem är jag att klaga.. jag är juh trots allt i Paris! 🙂

Update 19.35
Allright, nu har jag kommit hem. Vi tog tåget till Louvren imorse och när vi kom fram så möttes vi av en kö från helvetet. Jag trodde vi skulle få stå där i typ 1000 år innan vi skulle kunna gå in. Men kön rörde på sig förvånande snabbt och det tog inte mer än ca 45 min innan vi hade köpt biljetter.

Som jag skrivit tidigare så är Louvren rätt stort på utsidan… insidan levde upp till utsidan om jag säger så. Vi traskade runt där i några timmar och vi gick aldrig på samma ställe 2 ggr. När vi gick därifrån kl 14 så hade vi sett kanske 15% av det som finns att se.. kanske mindre.

Vad såg vi då? Jadu, en himmla massa gamla grejjer.. typ. Statyer, tavlor, möbler och en massa krimskrams som skulle ha varit roligare att se på om man hade haft med sig nån som kunde förklara historien bakom prylarna. Det fanns i alla fall en hel del coola saker att se på. En del tavolor va rätt stora… asså jag menar stooooooooora.

Stor tavla
paris_13.jpg

Napoleons Lya
paris_11.jpg

Vi gick förståss och såg Mona Lisa, vilket var lite coolt. Det var inte en omvälvande grejj att se, men det va fränt. Tavlan är inte så stor direkt, den kanske är 60*40cm eller nått liknande.

Man fick inte ta kort i lokalen Mona befann sig i, så jag har tyvärr ingen bra bild på tavlan. Jag tog dock ett par bilder just innan vi gick in i lokalen, det få duga.

Mona ler mystiskt
paris_12.jpg

Efter Lourven (eller Lurven som jag kallar den) så gick vi iväg för att få oss lite mat då vi alla va rätt sugna på nått. Vi gick på nån sylta och käkade, drack lite alko och drog vidare. Vi gick hemåt med med lite omvägar och kollade in olika butiker här och där. Vi stannade till och tog lite mer alko på nått hak och sen var vi nästan hemma.

Dom andra drog hem på en ggn medans jag och Lars gick på Fnac (en musikbutik) just där vi bor. Där skulle det inhandlas Afrikansk musik, nått som Lars fått dille på nyligt. Själv köpte jag en Rage Against The Machine t-shirt. Vi skulle även kolla om vi kunde hitta kabel så vi kan koppla laptoppen till platt-tv´n vi har på rummen. Detta för att vi skulle kunna se The Simpsons Movie (som jag har på datorn). En sådan kabel hittades ej.

I alla fall, jag kom hem, kollade läget med de andra och fick veta att vi skulle ut om typ 30 min. Är rätt trött i fötterna och känner mig allmänt skabbig så en uppfräshning skulle sitta bra, igentligen hinner jag inte skriva blogg så nu slutar jag för tillfället.

Kim out

Update 23.10
Vi drog och käkade på “La Treverseé de Paris” igen. Denna gång käkade jag Couscous. Till det fick jag kyckling, en bit god korv och en stooor skål soppa med kolrötter och dyligt i. Det var riktigt gott. Killen som drev stället är en trevlig prick, väldigt pratglad och eggad. Vi fick en shot sprit av han efter vi hade käkat.

Sen drog vi hem. Vi ska fara på, vad som sagts, världens största marknad imorgon. Lär säkert hitta en del roligt att inhandla där.

Nu ska jag sova, eller som Gugge brukar säga “knarka kudde”.

Gnatt

2 thoughts on “Paris dag 3

  1. Jo det är varmt och skönt här men du kan ju glädja dej åt att få se Mona-Lisa och Venus de Milo, hä ä int kattskit hä häller[bigsmile]

Leave a Reply