Paris dag 2

Jag klev upp kl 8 idag och bestämde mig för att köpa några minuter internet med visa-kortet så jag kan posta mina inlägg. jag har köpt 120 min för 12 juuro och jag hoppas att jag kan spara de minuter jag inte använder.

I alla fall, när det kommer till bloggen så har jag bestlutat att posta inläggen när jag kan, förhoppningsvis kan jag göra det varje kväll. Det första inlägget som jag nyss skickade upp på hemsidan innehåller inga bilder just nu. Anledningen är att jag glömde kameran på vår första kväll i Parisklantigt gjort. Det togs dock kort med syrrans och morsans kameror men jag har inte acccess till dom just nu. När jag fått tag på bilderna från dom så ska jag uppdatera inlägget med några bilder.

Jag har även beslutat att jag kommer att bakdatera publiceringsdatumen på de inlägg som inte publiceras samma dag som de skrivs.

Nu ska vi käka frukost och sen ska vi gå ut på Paris gator och torg och se om vi hittar nått kul. Kolla in senare så ska jag uppdatera detta inlägg med mer info om dagen,

Så här bor jag
paris_01.jpg

paris_02.jpg

Update 18.30
Okej, nu har vi kommit hem efter en 9 timmars lång promenad. Gissa om man är öm i fötterna! Men det är lungt värt det! Vi har sett en jäkla massa fina byggnader och torg idag, Notre Dame, Louvren, Pariserhjulet och mycket mer. Tyvärr har vi inte varit inne i nån av de vackra och historiska byggnaderna pga att det var jäääääävulk kö överallt! Så vi kommer att ta det nån dag framöver.

Notre Dame
paris_03.jpg

Louvren
paris_04.jpg

Kan säga att Louvren kommer att ta tiiid att gå igenom. Vi gick igenom området och det var stort som satan, seriöst, det var enormt! Det ska bli grymt kul att få fara dit och traska runt inne i huset,

Vi for inte till Eiffeltornet eller Triumfbågen idag, så det skjuter vi på nån dag. Sen så har vi även funderat på att fara och se en show av nått slag, typ Moulin Rouge eller nått liknande. Det känns lite som att man har för lite tid på sig här i Paris.

Efter vi hade varit och sett alla de stora sakerna så tog vi smågatorna hemåt. Det finns många smågator i Paris… När vi gick igenom de olika kvarteren och handelsdistrikt så såg vi en massa små, roliga och intressanta butiker överallt. Kafeér och konstbutiker i varje hörn.

Fikapaus
paris_05.jpg

En butik hade en massa statyer, figurer, t-shirts och kuriosa från tv och filmens värld. Fanns mkt jag ville köpa där kan jag säga. Tyvärr så va dom riktigt intressant prylarna rätt dyra. Typ mellan 200-7oo juuro. Hyffsat saftigt!

Som sagt, vi har nyss kommit hem till hotellet så nu har vi gått till vardera rum för en välbehövlig vila och uppfräshning. Sen vid 8 snåret ikväll så ska vi dra ut och hitta en shysst resturang och käka gött.

Jag återkommer.

Update 00.18
Såja, ska skriva lite kort om vad vi gjorde, är rätt trött så det blir en summering. Först drog vi på en japansk resturang där vi käkade. Enligt våra japanmatskännare i gruppen så var maten lite blaha blaha. Själv tyckte jag att det skulle va gott med ett max-mål. Det var iofs inte sååå pjåkigt, jag blev juh trots allt mätt.

Food
paris_06.jpg

Sen drog vi på ett kafé i närheten där vi drack kaffe. Jag beställde en helt vanlig kaffe.. vad får jag då? Jo, en kopp som skulle passa i ett dockhus, och den var inte ens 1/3 dels fylld. Smått lustigt men högst annoying när man e sugen på kaffe…

Kafé
paris_07.jpg

Kaffe?
paris_08.jpg

Sen blev det hemgång. Imorgon tror jag planen är att vi ska fara på Lourven. Hoppas hoppas.

Gnatt

4 thoughts on “Paris dag 2

  1. Ja inte kan man ta bilder utan kamera ,det är i alla fall svårare att fota utan kameramojäng, Rummet ser ju bra ut, men vad säger man on pilsnerpriset…huff. Hälsa dom andra att vi har (jättevarmt) i Lycksele 25-30 grader, fy för arbetskläder.[wink]

  2. Andreas Westerlund

    Mille var skitsur i morse (Tisdag). Blev på lite bättre humör efter att ha fått vara ute ett tag. Har lämnat balkongdörren på övervåningen på glänt så att Mille kan vara på taket. Det har varit mycket bra väder…

    Paketet som Hansson väntade på från Tyskland har kommit. Finnarna hade tagit emot det så nu står det i soffan i köket.
    /Andreas

Leave a Reply