Min resa i USA 2006

Ja nu är det väl dags att berätta vad jag har gjort i USA, man kan berätta om vyer, händelser, döda hästar, öl, rundresan i 7 stater, värmen och affärernas priser, folket på barer i Pullman, men jag ska börja med att tacka Tore och Rose- Marie som gjort resan möjlig att genomföra.

På tal om vyer, USA har en otroligt stor och variationsrik natur som man inte kan beskriva den måste upplevas. Vi har tagit många foton så att man kan se små bitar av all storslagenhet som Grand Canyon, bergskedjor, jätteträd och ökenlandskap men även städer kan visa en typ av storslagenhet, som San Francisco till exempel, en helt otrolig stad som visade upp sin bästa sida när vi var där.

usa_bengt_01.jpg

Det som först slog mej när vi kom till Pullman var den otroliga värmen. 35 grader är inget man är van vid så det tog ett tag att vänja sig (ca:30 dar). ”huff” var ordet. Men det skulle bli varmare på rundresan vi tog, som mest 45 grader, men på det hela taget så var det skönt. Mycket bättre än att frysa!!

usa_bengt_02.jpg

Första tiden ”gick” mycket i träningsmodell och att se omgivningarna. Den träningen som Rossi gav oss behövdes verkligen inför resten av rundresan, skitvarmt och kuperat, man måste ha kondis för att klara det. Bra men jobbigt för en soffans beskyddare.

usa_bengt_03.jpg

Upplevelser… ja vart ska man börja? Att man med egna ögon, på en show i Las Vegas, har sett Platters, Coasters och Drifters, mina hjältar i den musikstilen, helt grandiost är ordet!! San Francisco, den del som vi var i kan göra vem som helst villig att genast byta bostadsort, den totala charmen, arkitekturen, backarna ja allt kan få tio poäng för bästa uppförande. Motellen vi sov i på rundtrippen hade nog samma drillmaster då det gällde bäddning, och för övrigt såg alla rummen lika ut på insidan, bara olika högt ljud på AC anläggningen. Men en del ställen minns man, som Monticello Inn i Utah, för en trevlig kvinna som skötte stället, en personlighet.

usa_bengt_04.jpg

En annan sorts upplevelse är folket på orten som vi träffade på spelkvällarna på barerna ”My Office” och ”Valhalla”. Många olika personligheter, högljudda men trevliga. Billigt öl samband? Men vi träffade dom ett antal gånger så till slut kändes dom som vänner man haft länge.

usa_bengt_05.jpg

Till sist måste jag ta upp resorna till och från Staterna. Flygterminaler, jag hatar er blotta existens!!! Så nu var det sagt.

Det fanns plus i resorna det var utsikten från planet t.ex efter start från Seattle så ser man Mt Rainier, en vulkan som också är namnet på ett öl man drack pitcher efter pitcher på barer i Pullman (pitcher = tillbringare som rymmer ca:1,5 liter). Priset ungefär 40spänn/pitcher.

usa_bengt_06.jpg

Sen kan man ju se att min resa gjort intryck på Amerikanerna, dom har döpt en storstad med 55 innevånare efter mig.

usa_bengt_07.jpg

8 thoughts on “Min resa i USA 2006

 1. Tusen tack för orden i ditt inlägg! 😀 Så nu hoppas vi bara att du fortsätter att träna, lite i alla fall. När vi tog vår resa till Hawai (ska berätta mer sen) såg vi faktiskt att det RÖKTE ur Mt Rainier. Nu får vi bara hoppas att dina arbetskamrater står ut med all “information” du har om Amerika, landet på andra sidan om det stora vattnet. Vi ses snart igen, kanske i Kina?

 2. Hujsan din lille hemul!
  Skulle bara berätta att jag och Seth (han som jag ska dela lägenhet med) har gjort en deal om att jag slutar röka och han slutar snusa.
  Den som misslyckas får betala hela hyran 2 månader i rad.
  Och en annan nyhet är att jag trots mitt utseende i helgen träffade en jättetrevlig australiensiska som jobbar som chef för IBM här i sthlm. Får se hur det artar sig ;)8D

 3. Grymt mannen!!!! Du lär få ett övertag om du läser boken jag tjatar om hela tiden, trust me 🙂 Kul att du ska sluta, det e faktiskt bättre på den “goda sidan”;)

  Tjejen du träffade….. är hon blind? Bara en helt vanlig ärlig fråga…
  hehe

  Hoppas det går bra med henne i alla fall

 4. Grymt gNugge 🙂
  Kanske tittar förbi nån ggn framöver…. var länge sen jag hängde i sthml..

  Du måste kirra bilder o shit så man få se hur plejset ser ut mannen..
  skynda hynda 🙂

 5. Bilder kommer så fort vi har fått nyckeln så vi kommer in.
  Men jag kan säga så mycket som att det är en guldlägenhet.

  Kommentar från hon som bodde där förut och flyttar pga skilsmässa…

  “det känns hemskt att säga det efter 9 års äktenskap men det jag kommer att sakna är lägenheten”

  hehe8D

 6. låter najs det 🙂
  fixa nyckel fort då… 😉

  förresten så ska kanske även jag flytta snart… till en lägenhet närmare stan.. håller tummarna

Leave a Reply