Jag ska resa till USA…

…närmare bestämt till Pullman, Washington.

Jag och min Far ska den 7:e Juli till den 6:e Augusti resa och hälsa på min syster Rossi och hennes man (Tok)Tore i det stora landet i väster. Ni som har läst min blogg tidigare har sett att min syster har bloggat lite om sin vistelse i USA, så nu är det alltså min tur att skriva lite om hur jag kommer att uppleva mitt besök i staterna.

Det här blir min första stora utlandsresa sen jag var i Spanien när jag var ca 16år, vilket känns, helt ärligt, väldigt spännande och lite nervöst. Det är juh trots allt USA jag ska till, ett land som jag har ett hat/kärlek förhållande till. Det ska bli spännande att träffa amerikanarna och se om mina fördommar och farhågor kommer att besannas eller om dom är helt ogrundade.

Våran resa börjar kl 06.35 den 7:e Juli på Umeå flygplats, där det bär iväg till Arlanda flygplats i Stockholm där vi får vänta ett tag innan vi flyger vidare. Klockan 10.40 lyfter vi från arlanda för att flyga i 8 timmar och 30 minuter(gäsp) och sedan landa i Newark, New York klockan 13.10. Vi tappar 6 timmar på den flygturen.

När vi har landat i Newark så måste vi vänta i 4 timmar och 20 minuter innan vi får flyga vidare. Det känns lite som att dryga 4 timmar är för kort tid för att att hinna in till New York City och tillbaka tyvärr. Det hade varit kul att hänga i city en dag och uppleva “The Big Apple”. Nån annan gång kanske. I alla fall så lyfter vårat plan från Newark klockan 17.30 och 6 timmar och 5 minuter senare så landar vi i Seattle. Uret har då hunnit bli 20.33 på kvällen.

Restiden har varit 13 timmar och 58 minuter, och vi är inte ens framme ännu. (tur jag har en laptop)

Väl framme i Seattle så ska vi åka buss in till city från flygplatsen har jag förstått, hur lång tid det tar vet jag inte. Väl i city så ska min kära syster plocka upp oss med deras hyrbil och sen väntar en lång biltur från Seattle till Pullman. Vad jag förstår så är det ca 50 mil vi ska åka. Så det blir väl kanske 6-7 timmar till från att vi landat tills vi kommer fram till Pullman.

Den totala resetiden borde hamna kring 20-21 timmar, vilket känns lite halvjobbigt.

Jag ska skriva mer om resan, och mina tankar runt den senare, men nu så måste jag laga lite mat innan jag dör svältdöden. Förövrigt så har ni kanske sett att jag numera kan publicera videosnuttar på weine.se. vilket är hur kul som hellst tycker jag, som ni kanske har sett. Jag hade inte tänkt bygga in videofunktionen på weine.se förrän jag var klar med den nya versionen av weine.se, men när jag kollade upp hur besvärligt det skulle bli så blev jag förvånad. Det var verkligen inte svårt att bygga in det så det var därför jag gjorde det redan nu.

Nåväl, tills nästa ggn.
Svejs

5 thoughts on “Jag ska resa till USA…

 1. Som gammal trött å lite allmänt smålat blir man nästan skrämd8D8D av att se svart på vitt vad vi ska ta oss till. Men då har vi inte räknat in rundtrippen i USA, den ska bli ruggit kul,men antagligen rätt så slitsam på många sätt.:)

 2. Nästan allt var rätt… vi hämtar er i vår egen bil på flygplattsen, så tar resan från Seattle till Pullman 5-6 timmar. Ni får sova lite på flygen men det är bäst om ni håller er vaken från Seattle (så kommer dygnet på rätt köl) till Pullman. Sen när vi är framme………8D

 3. Vad roligt ni ska ha det!
  Se till att ta mkt kort och skicka lite roliga kort på mailen till och från.
  Du måste även messa till och från så ja vet att ni lever därborta 😀

  Inte långt kvar *tjohooo*

  Fridens Liljor & Have Fun
  😀

 4. Ha det så kul i pullman, när mina syskonbarn åkte till omaha förra veckan tog det 50 timmar från arlanda, bla fick dom stå på en nattstängd flygplats i Denver dit dom blivit ombokade för att planet var överbokat utan kontanter och möjlighet att ringa min syster, i 6 timmar utomhus… så lycka till

 5. Bengt
  Ruggit kul är bara förnamnet 🙂

  Rossi
  Sova på flygplan tror jag låter som en god idé 🙂

  Tanya
  Kort i drivor skall tas, och bloggar ska skrivas 🙂

  Gnu
  Usch och fy, du får inte skrämmas så där. xx(

Leave a Reply