Jag har slutat röka

Jag sitter nu i Karlskoga och när jag skriver detta har det gått lite mer än 24 timmar sen jag slutade röka. Just det, det var på förmiddagen den 19:e juli 2005 som jag rökte min sista cigarett. Jag hade varit vaken i ca 30 minuter innan jag fimpade min cigarett, vände mig till min mor och sa: -“Nu har jag äntligen blivit fri från de stora multinationella tobaksbolagen och det gift de har sålt på mig i 15 års tid, jag är härmed en ny person, en ny människa, jag är en …. Icke-Rökare!!!” (vissa artistiska friheter är tagna gällande detta citat, men kontentan är densamma).

Jag har länge funderat på att sluta röka, men det är inte så konstigt med tanke på att alla som röker funderar på att sluta röka, det går som inte att komma ifrån, det följer med tobaken på köpet så att säga. Tyvärr har jag inte känt någon väldigt motivation till att sluta röka. Visst, som alla rökare vet jag om alla faror med att röka, alla sjukdomar man kan få osv.. Jag vet om att det är dyrt och att jag skulle kunna spendera mina pengar på något bättre, men all denna information har inte hjälpt mig att bli motiverad till att försöka sluta röka. Det kanske till och med har fått mig att fortstätta. Man har hört all skrämselpropaganda tusentals gånger, men det dem som försöker “rädda” oss inte vet är att det fungerar inte att skrämma folk att sluta röka, det har inte fungerat hittills, och kommer aldrig att fungera, så varför fortsätta med samma gamla taktik? Är det inte dags att byta?

Hur kommer det sig att jag har tagit detta beslut att sluta förgifta min kropp? Svaret är enkelt: En Bok.

Det är inte vilken bok som helst, utan det är en bok som får läsaren att sluta röka på ett enkelt sätt, på ett sätt som får oss att tycka det är kul att sluta röka, som får oss att se fram emot att sluta röka, en bok som får nästan alla som läser den att sluta röka.
Visst, när jag först hörde talas om denna bok så trodde jag inte så mycket på det alla sa om den, men efter att jag har hört mer och mer om denna bok så blev jag mer och mer såld på att det verkligen kan funka. Efter jag hade fått boken i present så ställde jag den i bokhyllan, och där fick den stå i säkert 6 månader. Den ända anledningen till varför jag inte läste den var helt enkelt på grund av att jag var rädd att den verkligen skulle fungera, att jag verkligen skulle bli “tvungen” att sluta. Jag var inte säker på att jag ville sluta.

Nu sitter jag här i alla fall, jag har nu läst boken, och jag har slutat röka. Beslutet har varit enkelt, att genomföra det har varit enkelt och det ända jag ångrar med det hela är att jag inte läste boken så fort jag hade den i min ägo.

Äntligen är jag fri!!

Författare: Allen Carr
Titel: Äntligen icke-rökare, det enkla sättet att sluta röka
Förlag: Storm Förlag AB
Orginaltitel: Allen Carr´s Easy Way to Stop Smoking

Boken på adlibris

12 thoughts on “Jag har slutat röka

 1. tack tack, är ganska impad själv 😉 iofs så var det inte så svårt, speciellt inte efter jag läste boken….. hoppas allt är väl själv 🙂

 2. Moss.
  Det var duktigt gjort. Jag ska själv se om det funkar med samma metod närmare hösten, innan jag tar hjälp av medusin, eftersom den kostar åt helvete så mycket. Liksom du var är jag skeptisk men om det funkar så är det ju super *hihihihii*
  Vi kan fira sen i framtiden om det går bra för mig oxå men jag är skeptisk som sagt hehe och inget du kan säga kan ändra på det 😉
  Feel the force MF 😛

  Men stort congrats ändock.
  😀

  Smell ya läjter etcetera

  Fridens
  m/

 3. Jag var också skeptisk som satan, men… det behövde jag inte vara.. har man bara ett öppet sinne när man läser bokfan så löser det sig 😉
  det är det som är så jävla coolt…
  som jag avslutade inlägget med…
  -“..och det ända jag ångrar med det hela är att jag inte läste boken så fort jag hade den i min ägo.”

  så det så
  :p

 4. Well, vi får väl avvakta och se vad som sker.
  JAg har ju ett öppet sinne vet du juh, men å andra sidan brukar saker ändå itne funka för mig – allt ska vara svårt och jämmer och elände…nothing is easy….särskilt inte nu

  Men sluta röka ska jag, det är liksom dags…8D

  Ha det fortsatt kul på din semester….smell ya läjter

  😀

 5. Kim!

  Jag tycker det är superstrongt av dig att på detta sätt bryta en 15 – årig vana. Nikotin är trots allt ett oerhört addiktivt gift. Hade jag varit rökare skulle jag definitivt köpa/låna bokén av Allen Carr…

  🙂

  /Mats

 6. Fram för den rökfria sekten!!!
  Joina den NUUU
  Alla som inte gör det kommer att dö en högst förfärlig och smärtsam död (och då pratar jag inte om cancer eller något sådant fånigt)
  Våra dödssqvadroner kommer att svepa över hela det smogfyllda värld som jorden har blivit och kommer att utrota allt som innehåller nikotin.
  MOUAAAAAHAAHAAAAAA
  Vi ska segra till slut
  Vi skall ICKE låta någon tjuvrökande antikrist slippa undan!
  Läs boken nu!!! Sluta röka nu!!!
  Men framför allt…
  Läs boken!!!
  sedan sluta röka.
  För har man inte läst boken så är man inte en sann icke rökare utan bara en smutsig femtekolonnare som borde bindas fast och brännas med camels utan filter under fötterna ända tills dom hundarna har läst boken framlänges baklänges och från sidorna.

  HARE HARE RAMA RÖKFRITT:(!

Leave a Reply