Gregoriansk sång i Notre Dame

Okej, det här är juh ultrafränt. Jag har juh som sagt varit i Paris en sväng i sommar. En kväll drog vi till Notre Dame för att kolla in lite Gregoriansk sång. Eftersom min kamera var borttappad just då så kunde jag inte ta några bilder eller filma nått.

Nu när jag satt och slösurfade på YouTube så hittar jag en snubbe som var där exakt samtidigt som vi, och han hade filmat en hel del från konserten. Vilken slump säger jag bara.

När jag kollade igenom filmsnuttarna så ser jag även att han kan inte ha suttit mer än 2-3 rader framför oss. Lägger upp hans filmer här nedan så få ni se. Ljudet är kanske inte det bästa. Men ni får en hum i alla fall om hur det var.

Organisten måste ha freebasat på några heliga örter, det lät mörkt och skumt när han spelade mellan låtarna.

Intro

Sjungande munkar

Stenad organist?

Lite mer

2 thoughts on “Gregoriansk sång i Notre Dame

  1. Man behöver nog inte va religiös för att inte tycka att det är mäktigt att höra detta live i Notre Dame, kan man tro.

Leave a Reply