21 Dagar

Gott folk, det har nu gått 21 dagar sen jag slutade röka, och än så länge måste jag säga att det känns bra, mycket bra till och med. Det känns förbannat skönt att slippa pressen av att jag alltid måste ha cigaretter i närheten, det känns skönt att jag har sparat kring 600kr på att inte köpa cigg sen jag slutade, det känns skönt att jag numera faktiskt har ett luktsinne och det känns skönt att komma hem till en lägenhet som inte luktar rök (har tokstädat).

Men jag ska inte ljuga, visst var det mycket enklare att sluta röka än vad jag trodde, speciellt efter jag läst boken, men det finns tillfällen då jag känner att det kliar i fingrarna. Dessa tillfällen är t.ex. när jag sitter på ett café med kompisarna, efter en riktigt god middag eller till den där goda kalla ölen man tar den varma sommardagen. Vid dessa tillfällen så säger kroppen och en del av hjärnan att det skulle vara gott med en cigg. Saken är att det är jag enkelt kan hålla mig ifrån att ta den. Tänk dig att du är riktigt sugen på en bit choklad eller nått annat gott, du skulle hemskt gärna vilja ha en smakbit, men det är rätt enkelt att låt bli. Dessutom försvinner begäret efter en liten stund.

Nåväl, jag ska sluta låta som en nyfrälst galning och tipsa om lite saker i stället. I länkväg ska jag vara lite ego och tipsa om ett axplock sidor som jag och min partner in crime har gjort:

Vår hemsida
sweet.se

En sida vi gjorde mest för vi tyckte det va kul
jaellernej.se

Tanyas hemsida (under uppbyggnad)
beobit.com

Tanyas vegetariska receptsamling
veggo.beobit.se

En sida vi har gjort åt Tanyas skolkompis
anna-moa.com

Ur musiksynpunkt vill jag tipsa om James Blunt och Laleh, två artister som båda är väldigt bra på det de gör, bra musik som är värd minst en lyssning eller två. Förövrigt så måste jag tipsa om Bob Dylan och Bob Marley, om ni ska göra nått idag så är det att åtminstone fixa hem samlingsplattor med dessa två otroliga artister.

I filmväg vill jag tipsa om filmen The DescentThe Descent som kortfattat handlar om ett kompisgäng kvinnor som åker till en grotta för att klättra och få lite äventyr i sitt liv. De får dock mer äventyr än dom begärde när dom råkar ut för ett grottras och dom är fast nere i gångarna, och dom är inte ensamma.

5 thoughts on “21 Dagar

  1. Jag hoppas att det går vägen för dej att vara en lycklig icke rökare, själv blev jag så inspirerad att jag köpte boken och ska försöka att ta efter ditt goda exempel. Håll tummarna

  2. Jag har nu hållit rökjävulen i herrans tukt o förmaning sen Sön 21/8 kl 23.30 , det har varit en spännande tur ut i det okända djupen av ens själ , men det finns bara en väg och det är till slutet av Tobacco Road.

Leave a Reply